Over mij

Dolgelukkig was ik met de geboorte van mijn oudste. En tegelijkertijd… voelde ik mij in het diepe gegooid. Het kersverse moederschap was voor mij een zoektocht naar mijzelf en naar mijn rol als moeder. Bovendien leken alle standaard opvoedregels bij mijn zoon juist averechts te werken. Ik zat op een gegeven moment met mijn handen in het haar.

Om mijn zoon beter te leren begrijpen en begeleiden, besloot ik de opleiding tot kindercoach en kindertekeningen analyseren te gaan doen. Ik zat elke les op het puntje van mijn stoel. Ik wilde alles leren en in mij opnemen, ik voelde zoveel passie dat ik verder ben gaan studeren aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie, want ik wist één ding, dit ga ik doen!

Verbaasd was ik, verbijsterd over alles dat ik leerde. Al snel ontdekte ik dat mijn kind mij een enorme spiegel voorhield. Ik mocht leren mijn grenzen aan te geven, en dat was nou precies wat ik ontzettend moeilijk vond. Er ging een wereld voor mij open. Waarom weten niet ALLE ouders dit? En zo ontstond het idee van mijn eigen praktijk: zodat ik ook andere ouders kan helpen de beste ouder in zichzelf te ontdekken. Te genieten van het ouderschap. En hun kind zelf te helpen bij alle hobbels die zij op hun weg tegenkomen. Maar ook om kinderen weer in hun kracht te zetten, zichzelf te accepteren zoals ze zijn en spelenderwijs te helpen met de problemen waar ze tegenaan lopen.

Ik ben Anoeschka
Ik ben Anoeschka Crouse, hooggevoelig, 39 jaar, getrouwd en moeder van 2 zoons. Ik ben afgestudeerd als Integratief Kindercoach en ben ik mij verder aan het specialiseren als Integratief KinderCounselor. Ik hou van mooie en verre reizen maken, skeeleren, muziek luisteren, een goed boek lezen en ben graag in de natuur te vinden met mijn kinderen. Als Integratief Kindercoach ben ik openminded, rustig, fantasierijk en speels; alles mag er zijn.

Altijd op het podium
Ik ben opgegroeid in een klein dorpje en was als jong meisje de hele dag bezig met playbacken, dansen, liedjes zingen, spelen in de natuur en stond ik graag op het podium. Ik had de grootste dromen en wist zeker dat ik ze allemaal waar ging maken. Ik had een hekel aan school. Niet aan op school zijn, want ik was voordat de school begon al met vrienden aan het voetballen op het schoolplein, maar vooral het concentreren en uit boekjes werken. Ik was de hele dag aan het dromen (in deze tijd had ik zeker de stempel AD(H)D gekregen).

Een echte vechtersbaas
Door mijn hooggevoeligheid begon ik mij anders te voelen dan anderen, ik reageerde anders op dingen, gedroeg mij anders. En door dingen die ik meemaakte veranderde ik van een lief en vrolijk meisje in een vechtersbaas. Ik vocht met jongens en was voor niemand bang. Ik kreeg vaak straf of moest nablijven. Veel effect had het niet, want ik ging via de nooduitgang weer naar buiten. Gelukkig waren de juffen en meesters ontzettend lief en geduldig met mij.

Van vechtersbaas naar bang meisje
In de pubertijd veranderde ik van een vechtersbaas in een bang meisje, ineens was ik bang voor de meningen van anderen en had ik het gevoel dat iedereen naar me keek. Ik wilde niet meer op het podium en begon mij te verstoppen. Alles om maar zo min mogelijk op te vallen. Ik kon niet goed mijn grenzen aangeven. Het heeft mij veel tijd gekost om weer dichter bij mezelf te komen, dat lukte mij pas op volwassen leeftijd.

Mijzelf hervonden
Gelukkig hervond ik mijzelf. Vond ik het blije meisje in mij terug dat graag danst, de schoonheid van de natuur bewondert, speelt en geniet. En, ik heb mijn kind opnieuw leren kennen. Daar ben ik nog elke dag dankbaar voor! Kortom, ik heb weer grip op mijn leven. Ik doe de dingen waar ik van hou, en is de band met mijn kinderen open en hecht. 

Dat gun ik jou ook!
Ik ben nog elke dag dankbaar voor de ontwikkeling die ik doormaakte. En omdat ik zo goed weet hoe het is om als kind niet lekker in je vel te zitten en omdat ik ook weet hoe zwaar het ouderschap kan zijn, wil ik mij hardmaken voor jou en je kind. Ik heb ervaren en in al mijn opleidingen geleerd hoe je het tij kan keren. En ik beloof je, als je eenmaal weet wat je anders moet doen, valt het allemaal reuze mee en kan er snel verandering plaatsvinden.